نخستین آثار قلمی سرشار (رهگذر) در سال ۱۳۵۲، در یکی از مجلات هفتگی ادبی، و اولین کتابش در سال ۱۳۵۵ به چاپ رسید. در مجموع، چهار عنوان کتاب و چند داستان کوتاه از سرشار، در دوران پیش از انقلاب متشر شد.
سرشار فعالیت سیاسی در دوران سلطنت دودمان پهلوی را با داستانهای خود پی میگرفت. با وجود این، در دوران اوجگیری انقلاب ۵۷، در اواخر دوره صدارت تیمسار ازهاری دستگیر و اوایل نخست وزیری شاهپور بختیار، همراه با خیل زندانیان سیاسی کشور، آزاد شد.
در دوران پس از پیروزی انقلاب اسلامی ایران در سال۵۷، حدود ۱۴۰ عنوان کتاب دیگر از وی، در قالب داستان، پژوهش، نقد و مباحث نظری ادبی، به شکل تألیف یا ترجمه، و تعدادی نیز (مانند سه شماره گاهنامه داستان، هفت مجلد قصههای انقلاب، دو مجلد «سه شنبههای دوست داشتنی» و …)به صورت گردآوری و ویرایش غلیظ، برای کودکان و نوجوانان و بزرگسالان منتشر شد.
آثار
آثار سرشار تاکنون، دست کم ۳۶ جایزه را در سطح کشور به خود اختصاص داده و برخی از آنها، در داخل و خارج کشور، به زبانهای عربی، ترکی استانبولی، ترکمنی، روسی، انگلیسی و اردو، ترجمه شدهاست. نشریه بینالمللی who is who، در سال ۱۳۷۳، نام وی را به عنوان یکی از مشاهیر فرهنگ ایران به ثبت رساند.
افزون بر این آثار، از سرشار دهها مقاله، نقد و مصاحبههای تخصصی، در مطبوعات مختلف کشور به چاپ رسیده که هنوز مجالی برای تدوین آنها به صورت کتاب به دست نیاورده، اما ۴ عنوان کتاب جدید او، در دست چاپ است.
معلمی، چند سال تدریس در دانشگاه تهران و دانشگاه امام صادق (ع)، چند سال مدیری گروه آینده سازان و سردبیری همزمان سه برنامه رادیویی بچههای انقلاب، خردسالان و قصه ظهر جمعه، ۲۴ سال گویندگی قصه ظهر جمعه، سردبیری چهار مجله ویژه کودکان و نوجوانان (دانش آموز، سوره نوجوانان، سروش نوجوان و سروش کودک)، سردبیری دو فصلنامه تخصصی ادبی قلمرو ادبیات کودکان و پژوهشنامه)، سردبیرس ماهنامه اقلیم نقد، عضویت در شورای سردبیری مجله تخصصی ادبیات داستانی، ۱۵ سال داوری کتاب سال کودک و نوچوان وزارت ارشاد، پنج سال عضویت در هیئت نظارت بر کتابهای کودکان و نوجوانان، دبیری گروه ادب و هنر دو روزنامه کیهان و جوان در سالهای ۱۳۷۸ و ۱۳۸۲–۱۳۸۳، مدیریت هیئت علمی گروه ادبیات اندیشه پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی، هفت دوره ریاست هیئت مدیره انجمن قلم ایران و یک دوره نایب رئیسی آن، دو دوره عضویت در هیئت منصفه دادگاه مطبوعات، چند سال سرپرستی واحد داستان و سپس واحد ادبیات حوزه هنری؛ عضویت در هیئت رسیدگی به تخلفات ناشران، عضویت در هیئت امنای بنیاد ادبیات داستانی، عضویت در هیئت علمی و داوری جشنواره جلال آل احمد، دبیری همزمان جایزه کتاب سال جمهوری اسلامی ایران، جایزه آل احمد، کتاب فصل، دبیری و داوری جشنواره کتاب کودک و نوجوان کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان، دهها دوره تدریس داستان و ادبیات کودک و نوجوان در کلاسهای آزاد حوزه هنری سازمان تبلیغات اسلامی، دانشگاه علوم اسلامی رضوی، بسیج دانشجویی دانشگاه امام صادق (ع) کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان، بنیاد شهید، بنیاد جانبازان و مستضعفان، انجمن قلم ایران، امور تربیتی وزارت آموزش و پرورش، دوره آموزش حین خدمت وزارت آموزش و پرورش، دوره بازآموزی زبان فارسی استادان زبان فارسی دانشگاههای هند و پاکستان، هنرجویان لبنانی در لبنان، سرپرستی گروه فیلمنامه نویسان مجموعه ۹۱ قسمتی پویانمایی خردسالانه «بچههای ساختمان گلها» و … از مسئولیتهای و مشغلههای سرشار طی سالهای پس از انقلاب بودهاست.